LA CASA DE ASTERIÓN

DIA DEL LABERINT

4 SETEMBRE DE 2022 – 19.30hs

LA CASA DE ASTERIÓN

COMPANYIA KARBALA

Intérpretes: Ariel Procajlo y Maica Martinez
Escenografía y Vestuario: Maica Martinez
Universo Sonoro e Iluminación: Ariel Procajlo
Dirección Escénica: Compañía Karbala

ENTRADA

SINOPSI:

Peça inspirada a ‘La Casa de Asterión’, relat curt de l’autor argentí Jorge Luis Borges, publicat en 1947. Univers, llibre, destí, biblioteca, laberint, humanitat són conceptes d’estreta relació a la seva escriptura. La biblioteca total, concepte clau del pensament borgià és al·legoria de l’univers. Sobre l’univers, Borges sospita que és un caos i que al centre s’hi troba l’ésser humà perdut en un laberint. La biblioteca i el laberint són dos dels símbols axials a la seva obra perquè contenen els pensament de la humanitat, de la vida i d’ell mateix.

 

A través de la Dansa Teatre la Companyia Proyecto Karbala intenta rompre el dèdal i alliberar la imaginació en esborrar el límits del somni i la vigília, entre la fantasia i la raó. Asterió, personatge principal, comença el seu discurs a partir de casa seva, el laberint. Cóm sortir del laberint i veure l’exterior produeix en ell un seguit d’incògnites que associa amb a infinitat de la seva pròpia cosa. Veu el fosquet, la mar, el Temple de les Destrals. Els rostres i les actitud de la gent de l’exterior l’obliguen a internar-se de nou a la seva residència, on passa el dies llargs jugant a fet i amagat, corrent per les extenses galeries, fingint dormint i a vegades dormint-se. Entre tots aquests jocs, el seu preferit és que un altre Asterió ve a visitar-lo i junts recorren la casa.

https://www.fosquetsdelithica.com/la-casa-de-asterion/

https://www.fosquetsdelithica.com/programa/

 

Publicaciones Similares